2011-10-06

Button Man - The killing game

En blandning av slump och nyfikenhet gjorde att jag ramlade över Button Man, så här med facit i hand är jag inte besviken, men inte heller så där löjligt exalterad som man blir av en riktigt, riktigt bra serie. Här kommer en utförligare recension.
Button Man - The killing game är skriven av John Wagner (Judge Dredd, A history of violence) och tecknad av Arthur Ranson (Judge Anderson). The killing game är första delen av tre (samtliga kommer recenseras här, naturligtvis) som handlar om Harry Exton.

Harry är en gammal Vietnamveteran som för tillfället bor i Storbritannien. Sköt dig själv och skit i andra är hans devis, men samtidigt har han samma begär som många andra, han vill bli rik. Drivkraften verkar i och för sig vara att få vara i fred, något socialt liv har han inte och det verkar inte som att Harry värdesätter någonting i livet. Därför blir det ett lätt val när han får höra om The killing game.

The killing game är ett modernt gladiatorspel. Rika knösar (Voices) har var sin egen kämpe (Button Man) som de arrangerar små lekar på liv och död med. Enorma summor är inblandade och Harry blir lovad att så länge han kämpar bra och håller sig vid liv kommer har belönas rikligt.

Harry har en stor fallenhet för The killing game, främst tack vare sin militära träning men också för att han helt saknar empati. Dock börjar problemen hopa sig när Harry beslutar sig för att dra sig ur spelet. The Voices gillar inte "loose ends" och spelet går över i en dödlig jakt där Harry Exton både är kaninen och räven. Jagad av andras Button Men och jagar själv sin anonyma Voice.

The killing game är ruffigt och ofta mörkt tecknad, det är inte en stil som attraherar mig. Jag tycker mycket går förlorat i teckningar som mer känns som skisser än färdiga bilder. Ambitionen att överraska läsaren finns där, men storyn är alldeles för lätt att lista ut vilket gör mig uttråkad. Men visst, actionscenerna är det inget fel på och historien håller, även om man vet redan vid sida 20 hur det ska sluta.

Läs Button Man - The killing game om:
  • Du gillar "mot alla odds"-skildringar.
  • Du tycker Gladiator är en himla spännande film.
  • Du vill få tips om nya smarta sätt att ta dina medmänniskor av daga.

Betyg: 5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar