2011-12-09

Button Man - Killer killer

Button Man hade chansen att gå från dålig till bra och sedan höja sig ytterligare ett snäpp i denna tredje del om yrkesmördaren Harry Exton. Tyvärr faller man på målsnöret, mest på grund av en historia som är förutsägbar och ospännande.

 
Snaran har knutits åt ordentligt kring den gode Harry som gav sig in i The killing game i den första boken med samma namn. Men i Killer Killer har han beslutat sig för att slå tillbaks, något som inte ses med blida ögon av the Voices som naturligtvis anordnar en liten vadslagning i samband med jakten på Harry.


Ett helt koppel Button men tar alltså upp jakten på Harry som vid det här laget definitivt har bestämt sig; han vill likt den gode Erik Ponti "bara vara i fred". Det är dock problematiskt när man har syltat in sig upp över öronen med rika människor i feta maktpositioner.

Som den uppmärksamme läsaren redan har märkt har historien om Harry Exton mer och mer förvandlats från en roande berättelse om en person som via medvetna val går in i en psykopatisk värld till historien om Jason Bourne. Och i den jämförelsen tar Bourne en trippelknock genom att ha bättre manus (både böckerna och filmerna), bättre karaktärer och en betydligt mer spännande handling.

Harry Exton är Jason Bourne fast med minne, typ.

Under researchen inför denna recension upptäckte jag dessutom att det har skrivits en fjärde bok om Harry. Den kommer inte att recenseras på Martigo inom en överskådlig framtid. Det får räcka med Harry Exton nu.

Läs Button Man - Killer killer om du:

  • Gillar Bourne och vill uppleva något nästan likadant fast sämre.
  • Tycker om en mot alla-berättelser.
  • Ännu inte har gett upp hoppet om en kvalitetsvändning i bok fyra.

Betyg: 3/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar