2013-05-11

I väntan på OMEGA

I skrivande stund sitter jag och väntar på den sjätte delen av Joe Hill och Gabriel Rodriguez fenomenala Locke & Key, en episk berättelse om familjen Locke och deras hus fullt av magiska nycklar.
Jag tänker inte recensera L&K utan bara rekommendera den starkt, det är omöjligt att beskriva känslan man får av att läsa om familjens öde. Det är kort sagt en grym och gripande historia.

Däremot tänker jag droppa en hel del tips inför den kommande sommaren för lite längre läsning som kanske kräver lite mer än en eftermiddag att plöja sig igenom.

Temat är kort och gott: Långläsning.

WASTELAND 

Wasteland är en postapokalyptisk vandringssaga av Antony Johnston och Christopher Mitten som utspelar sig i ett kargt ökenlandskap format av en global översvämning som förändrat hela planeten och följer en ensam skräpletare vid namn Michael som lever på att byta och sälja teknologi och andra skatter han hittar.
över historiens 6 samlade ark stöter han på "Sunners", hundkulter och en fascistisk tyrann i jakten på "Aree-Yass-I" som sägas vara platsen där undergången hade sin början.



CROSSED


Crossed är nog det sjukaste man kan hitta just nu, här möts 28 Day Later och Eli Roth.  Garth Ennis släpper tillsammans med Jacen Burrows lös rejält i det första albumet och David Lapham tar över för Family Values, Crossed 3D och Psycopath.I och med Badlans sluts circeln och Ennis möter återigen Jacen.
Simon Spurrier och Fernando Melek ligger bakom webbserien Wish you were here. Är man lättstött eller äckelmagad bör man undvika den här våldsorgien.

En otroligt smittsam skjukdom sprids likt en löpeld genom hela världen, en sjukdom som gör de smittade till brutala mord- och tortyrmaskiner, och värst av allt är att de verkligen verkar njuta av all förödelse.
Ett tecken på smittan är ett korsformat utslag mitt i ansiktet vilket ger upphov till deras smeknamn "The Crossed". Under seriens olika delar får vi träffa en hel rad olika människor och familjer som alla har en sak gemensamt: De gör allt de kan för att överleva och inte bli smittade.


FALL OF CTHULHU

Fall of Cthulhu är nog den bästa och längsta serieadaptionen av Mythos-universumet för tillfället. Över 6 volymer stöter man på allt från kultister till en sjukt bra rendering av The Dreamlands. Michael Alan Nelson och Jean-Jacques Dzialowski har verkligen tagit källmaterialet till sig och byggt därefter.

Det hela börjar när en student vid Miskatonic universitetet vid namn Cy forskar i sin farbrors självmord och en rad karaktärer och deras öden vävs samman medans en överhängande undergång och ett krig gudar emellan kommer allt närmare.


FELL


Jag har en viss förkärlek till Ben Templesmith's projekt och Fell är inget undantag. Och faktumet att Warren Ellis har skrivit den här övernaturliga detektivhistorien gör bara saken bättre.

Polisen Richard Fell blir förflyttad till staden Snowtown där han blir vän med Mayko, en barägare som hjälper honom i hans efterforskningar och skyddar honom mot stadens ondska. Allt är inte riktigt som det verkar och många konstiga karaktärer korsar hans väg.
Fans av David Lynch-filmer kommer att älska den här vrickade serien.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar